Siirry pääsisältöön

7 päivän valohoito

Juoksublogini matkailuaiheet jatkuvat, mutta nytkään ei seuraa mitään laajamittaista matkareportaashia kohta kohdalta vain kurkistuksia joulunajan aurinkomatkaamme, joka tapahtui tällä kertaa kolmistaan miehen ja nuorimman naperon kanssa Gran Canarian Puerto Ricoon.
On muuten hyvä, että mä pääsen aina reissuun :) Vuonna 2013 miehen kanssa Roomassa, tyttären kanssa Pariisissa ja miehen sekä pojan kanssa Gran Canarialla. Plus kotimaanreissut (työ&huvi).

Muuten aikanaan kun tapasin nykyisen elämäni miehen (voiko noin sanoa?), hän ihmetteli matkustusintoani (onnekseni minuun on lapsesta asti istutettu matkustusilo). Kiva kun matkailu maistuu nykyään hänellekin hyvin. Mitään suurmatkaajia ei kuitenkaan olla, jotkuthan vapaa-aikalomailee joka toinen kuukausi läpi vuoden. (kateus tai ehkä ei, pakkaa - purkaa - pesee pyykkiä - istuu lentokoneessa...kuka nyt tykkäisi koneessa istua?)

Menimme siis Gran Canarian PuertoRicoon, varman auringon kohteeseen. Koskaan en ole aiemmin reissannut Kanarialle ja jopa hieman tyhmästi dissannut Kanarian reissuja (tai no sielläkin on niin monenlaista, kauniisti sanottuna jokaiselle jotain). Neljä vuotta sitten vietimme jouluviikon samalla porukalla Barcelonassa nyt kaipasimme lämpöä eli valittiin tämä kohde juurikin täysvarman auringon ja lämmön takia sekä super kivan hotellin takia, jonka poolilta näkymät olivat tällaiset:
Kanarian matkat eivät ole halvimmasta päästä (mikäli haluaa kunnon hotellin), mutta rutkasti edullisempaa ja lähempänä kuin Thaikkulat jne. jos loma-aika on kortilla ja Suomen kesän lämpötilat riittävät näin talviaikaan.

Huoneemme oli hotellin (Marina Suites) 9.kerroksessa, taso hyvä - erinomainen. Kaikki toimi hyvin paitsi tietenkin suihkun kanssa oli virittelemistä koska saaressa ollaan Atlantilla. Kannattaa myös huomioida, että huoneiden lattiat ovat kivilaattaa eikä keskuslämmitystä ole, onhan ulkona +20 - +25 jatkuvasti ns.talvellakin. Sukkia ja kevyitä neuleita matkalaukkuun. Yölämpötilakin pysytteli +15 asteen paremmalla puolella joulukuun lopussa.

 parvekenäkymä
 
arkkitehtuuria oli mietitty, 
hotellin asettelu kallioseinämän viekkuun hiveli silmää
 
 

Merivesi oli viileää tähän vuoden aikaan ja hotellin lämmitettyihin altaisiin verrattuna, mutta siinä kykenee suomalainen uimaan. Eihän meillä täällä ole monesti kesälläkään merivesi sen lämpimämpää (vartalotuntumalla noin +17- +18). No problem siis.
Neljä päivää vietimme paljolti poolilla ja rannalla. Oli ihana nähdä kun pikkupojankin suu oli jatkuvasti hymyssä. Käsipohjakroolaus ja sukellustreenit onnistuivat hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eskariuinteihin nyt tammikuussa :) Kyllä vanhempienkin työasiat ja kulmien kurtut kaikkosivat auringon helliessä ja ääretöntä merimaisemaa tiiraillessa.

Mutta seuraava asia kannattaa huomioida ja käyttäytyä yhtä törkeästi kuin muutkin, koska tilaa hotellin poolilla ei välttämättä ole kun TE olette sinne menossa. Eli tehkää seuraavasti: heti aamiaiselle mennessänne (tässä hotellissa kannattaa ottaa aamiainen, ihan Super runsas ja Ihana) menkää levittämään pyyhkeenne sopiville aurinkotuoleille ja näin varaatte itsellenne paikat, toimikaa näin vaikka ette edes aikoisi mennä altaille tuntikausiin. MURRRR!!!!
Kyllä me paheksuttiin tätä paskamaista käytöstä. Jos jokainen ajattelisi joskus muutakin kuin omaa takalistoaan kaikki saisivat paikan auringossa ja sujuvasti pitkin päivää. Nyt puolet aurinkotuoleista olivat tyhjillään, mutta pyyhkeillä varatuksi merkittyinä eikä hotellin henkilökunta asiaan mitenkään puuttunut (vaikka asia oli ns. kylteillä kielletty - tuoleja ei saa varata, jollei niitä käytä tjsp). No emme kyllä asiasta valittaneetkaan, koska yleensä paikat löytyivät about mistä haluttiin ja vain kerran odottelimme hyviä paikkoja pitkään vähän siellä sun täällä ja kiukkuisesti tyhjiä tuoleja tuijottaen ;-) Lopulta pääsimme aitiopaikalle poolin ja meren ääreen. Heh, onneksi siis ihan kaikki eivät varailleet paikkoja hupiinsa. Iltapäivästä ja illansuusta tilaa toki löytyy paremmin. Uimarannoilla on maksulliset rantatuolit eikä niitä kukaan huvikseen varaile. (rahalla on outo vaikutus :) )


Playa de Puerto Rico iltasella, päivällä tuolit täynnä grillaajia :)

Lomalla söimme itsemme kipeäksi ja paljon. Ruuan laatu vaihteli erinomaisesta huonoon. Jos poikkeatte Puerto Ricossa menkää syömään La Cantinaan. Se oli paras, ei halpa, mutta paras, mikäli arvostaa kunnollista espanjalaista ruokaa. Ihana palvelu. Lapsen huomioiminen oli laatuluokkaa koko reissun ajan. Etelän ihmiset osaavat arvostaa näitä pikku hombreja ja amigoja (ja tietävät, että tie vanhempien kukkarolle käy lasten kautta :) )

ruokaa, juomaa

 


 
Pikkupoika diggasi Angry Birds activity parkista, joka on juuri avattu Puerto Ricoon. Siellä se on maksullinen toimintapuisto. Pari tuntia tukka putkella ja hiestä märkänä veti junnu, päälle hiukan minigolfia leikkimielellä. Ihan jeespoks-paikka, vaikka eräskin suomalaisäiti räpätti sisäänpääsyjonossa takanamme kahdelle lapselleen: täällä ollaan sitten koko päivän kun tämä maksaa ja ette sitten valita sanallakaan kokoaikana kun tämä maksaa. Hoopee - teki mieli sanoa, mutta eihän asia minulle kuulu. Jos mä olisin sen naisen mies, sanoisin naiselle mene sä hotellin poolille (tai jonnekin siitä valittamasta) ja me hiukan pidämme lasten kanssa mukavaa täällä puistossa ja heippa! :) Erikoisin näky oli vielä vaippaikäinen kiinalaistyttö, joka veti trampalla koko ajan (yli 2 h?) säännöllistä duracell-pupu-pomppua, isänsä vieressä kannustaen. Näin niitä kiinalaisvoimistelijoita tehdään nykypäivänä....

Puiston lähellä on muuten Puerto Rico- shopping centre, ihan kamala jättiläismäinen shoppauskeskus. Mutta tokihan sieltä parit turistikrääsät ostettiin ja käytiin syömässä tapaksia. Mies sairastui vatsatautiin illalla....me muut ei, ehkä ruokamyrkytys...(?)

 tämä turistimies ei ole tuttuni ;-)
 
eikä tämä yläfemma-kuva liity sairastapaukseen ;-)

Tarkoituksemme oli alun perin vuokrata paikanpäällä auto, mutta pikakyselyllä kaikki autot oli varattu pitkälle tammikuuhun. Emmekä alkaneet sitä asiaa sen enempää murehtimaan, emmekä autoa metsästämään. Meriteitsekin pääsee. Puerto de Moganiin teimme puolen tunnin merimatkan per suunta ja totesimme sen olevan kiva pittoreski idylli verrattuna Puerto Ricoon. Päivä Puerto Moganissa sisälsi mm. kävelyä (paljon), maisemia, paikallisten asuin- ja työolojen näkemistä, jätskejä, sukellusvenereissun merenpohjaan (pojan suosikki), keskinkertaista kalaruokaa, tuliaisten shoppailua.
Puerto Rico mereltä käsin
 
 
Puerto de Mogan
 

 
 

 Puerto de Mogania ei voi kun suositella lämpimästi.

Viimeinen lomapäivä vietettiin Las Palmasissa. Bussilla tunti Puerto Ricosta. Ilmastoitu ja erittäin haipakka kyyti vei meidän Las Palmasin bussiasemalle. Kuusivuotiaamme ei tietenkään pinta-alaltaan suurehkossa kaupungissa jaksanut kävellä laidalta toiselle ja aika pian totesimme taksikyydin olevan järkevän (nehän eivät maksa tuolla mitään, siis eivät mitään). Katsastimme päivässä Las Palmasin rantabulevardia, vanhaa kaupunkia sekä ostoskävelykadun, joka oli täynnä paikallisia viettämässä sunnuntaita. Las Palmas oli virkistävä tuulahdus isosta kaupungista, siellä olisi viettänyt mielellään aikaa enemmänkin.

Kuvakavalkaadia Las Palmasista:

 

Viikossa ehtii paljon, tässä oli osanen siitä :) Joulu ulkomailla on aina yhtä ihanaa vaihtelua. Meillä tämä oli nyt kolmas joulu ulkomailla reissaten (vasta). Jos joku huolestuu siitä, että tuliko pukki Kanarialle - dont't worry, siellä se oli nahka vähän tummempana kuin tavallisesti ja paketitkin olivat tulleet oikeaan hotellihuoneeseen ;-)

Cactuspuiston tunnelmiin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

oivalluksia

Mukava marraskuu tänä vuonna! Minä - täydellisen kevät-kesä-syksy-ihminen nautin kun talvi ei ole vielä tullut. On leutoa, on aurinkoista (no välillä sataa - daa- mitä sitten). Parasta on ollut leutous, ilman hieno henkevyys :) Aamu-usvat, leudot tuulet, aurinko ja sadepisarat. (Tekiköhän Pariisi mulle jotain?) Toiset ei kestä pimeyttä, mua se ei harmita. Mua harmittaa kun tulee pakkasta, mutta kestän sen, niinkuin aina ennenkin. (enkä tottamooses usko, että tästä talvesta tulee kohdallani poikkeusta, kestän talvea vain ja ainostaan hetken, viikon-kaksi-kolme). Tosin nyt taas tänä jouluna otetaan pieniä apuja kestämiseen, viiden viikon kulttua reissu Afrikan kylkeen. Jeiiii! Jihuuu! Jippiiii! Enpäs olekaan koskaan aiemmin ollut niin etelässä.... Eilen aamupäivällä 12 kilsan lenkillä tajusin sen, siis vasta nyt - miten se juoksun flow saavutetaan. Ja nyt puhutaan minusta ja mun kropasta - teistä muista en osaa sanoa ;-) (kertokaa miten te sen saavutatte, koska kyllähän se on ihan

Ihana talvi

Parasta elämässä on se - että niin sää kuin mielikin muuttuvat. Viimeiset seitsemän päivää talvi on antanut parastaan ja tämähän on aivan älyttömän ihanaa. Kerrankin tein fiksun aikataulutuksen nuorimman koululaisen lomaviikolle (me "talvilomailimme" jo lokakuussa siellä Madeiralla, alvariinsa ei pysty reissamaan - tai me ei pystytä) ja olen päässyt tästä säästä nauttimaan. Erittäin rennolla viikko-ohjelmalla on sormensa pelissä: etätöitä - niin mulla kuin miehelläkin ja pari lomapäivää ja mulla vain yksi officepäivä (jihuu). Olin kyllä niin tämän tarpeessa. Melkein jo pursuan taas energiaa ja työideoitakin. Voisin kuvitella jaksavani jopa pääsiäiseen asti loistavasti! Seitsemänä päivänä peräkkäin on paistanut aurinko, hukun tähän ihanaan D-vitamiinin määrään. Tuo pakkanen on ihan jees, aamulla yli kaksikymmentä ja iltapäivästä nippanappa kymmenen. Seitsemän päivää, joista kuusi liikuntapäivää. Tämä on se elämä, jota minä haluan elää. 4 x 1,5h käppäilylenkkiä (aina kamera m

missikissa

Kissajuttuja. Meidän missikissa oli tänään 12 viikon tarkastuksessa ja rokotuksessa neuvolassa. Todella joo -  nykyään eläinlääkärissä käydään melkein yhtä tiuhaan kuin lasten kanssa aikanaan neuvolassa. Ajat muuttuvat ja eläimistä pidetään entistä parempaa huolta. Missi painaa nyt 1,24 kg kun löytyessään paino oli alle 500g. Sopusuhtainen, kaunis tyttö, kuin missi totesi eläinlääkäri. Niin kaunis, huokailivat kaikki muutkin eläinlääkäriaseman työntekijät. Mutta kuten aina, niin nytkin, täydellisyyttä ei ole. Meidän kauneuskuningattarellamme on synnynnäinen tai varhaisen pentuajan vika. Toisen takakoiven yksi varvas ei toimi, se on suora. Voi reppanaa. No on tämä ehkä huomattu, muttei kiinnitetty huomiota. Lääkärin mukaan kyse on vain harmittomasta kauneusvirheestä eikä varsinaista haittaa tästä suorasta varpaasta ole. Mutta voi pientä! Samalla kehittelimme löytötarinalle, jonka alkuvaiheita emme voi tietää, mahdollisia uusia dramaattisia versioita. Emot eivät kuulemma hylkää