Siirry pääsisältöön

free your mind

Kaksi lenkkiä ja yksi flow jooga, yhteensä, hyvät ihmiset, yli 3,5 tuntia liikuntaa jo tässä viikossa.
Ja huomenna olisi tarkoitus reilu tunti tuohon lisää. No, eihän se paljon ole kun ihmisen pitäisi liikkua paljon enemmän päivässä. Mutta on se jotain, varsinkin kun tekee työtänsä perslihaksillaan ihan liikaa eli istuu duunissa. Oon mä kova ramppaamaankin, portaita, mutten tarpeeksi. 
Että kiittäkää vaan tuurianne fyysisentyön tekijät, teidän ei tarvitse urheilla niin paljon pysyäksenne vireenä ja kuosissa ja tajuissanne ;-)

Tässä kuva eiliseltä, joskus sitten toukokuussa laitan kuvan Länkkäriltä tai HCR:ltä. Katsotaan taas tekeekö kunnon treenijuokseminen kropalle mitään? Tieteellinen koe, joka kuvallisesti todistetaan?

 
Kuvan vetimistä sen verran, että nämä paksummat talvijuoksutrikoot ovat olleet ihan Super hyvä ostos. Tänä talvena ei ole tarvinnut mitään kerrastoja alle. Aivan mahtavat ja hyvät. Lisäksi paksumpi juoksuhuppari näillä + jotain- keleillä pitkähihaisen teknisenpaidan kanssa, täysin riittävät. Ei muuta kuin pipo päähän (ohut), hanskat käteen ja menoksi. Eilen 1. juoksut normilenkkareilla tänä vuonna ja kyllä juoksu kulki, aivan eri tasoa kuin maastiksilla koko talvena. Nyt alkavat myös olla mukavasti sisään ajetut nämä mun addut eli eiköhän pidemmätkin lenkit taitu nyt hyvin näillä. En halua enää toistamiseen vastaavaa puolikaskokemusta kuin viime vuonna HCR:ssä: ensin kulki, sitten irtisanoutui lonkka ja sitten petti lenkkarit. Nainen ei pettänyt kuiteskaan vaan juoksi loppuun asti. No more of that - vaikka hyvältä tuntuikin ettei tarvinnut antaa periksi.
Mitä enemmän pitkiäkin (no okei puolpitkiä) matkoja kertyy tapahtumissa, sitä enemmän haluan niiden onnistuvan. Ei riitä osallistuminen tai suoriutuminen. Jep, motivation on tehdä hyvän tuntuinen juoksu. Extraa tietenkin olisi ajan parantaminen. Huomaatteko, alan pikkuhiljaa virittäytyä tunnelmaan, kolme tapahtumaa edessä huhti-kesäkuussa. Herkullista.
(Ainiin kuvassa vyötäröllä neliskanttisesti pullottaa tietenkin matkamittari, jos aloitte miettimään :))
Kääks, huomasin, että mun blogi on linkitetty erään juoksutapahtuman nettisivuille, yritän siis parantaa taas tapani ja palata kunnolla juoksu- ja liikunta-aiheisiin tässä höperössä blogissani.

Vinyasa flow joogasta: olen niin pitkään astangajoogaa harjoittanut, että liikkeet ovat jonkinlaisessa lihasmuistissa. Tänään tapahtui vähän sama kuin juoksutreeneissäkin pitäisi. Vaihda tempoa, vaihda matkan pituuksia, ole erilainen kuin yleensä... joogaa musiikin tahdissa (pöyristyttävää -  jopa yksi ryhmäläisistämme häipyi sen takia, no ei olisi kannattanut). Eli avarra mielesi. Olen aina nauttinut siitä, että joogassa tehdään yksilösuoritus, vaikka tykkäänkin tosi paljon tehdä sitä ohjatusti ryhmässä. Mutta, en koskaan ole välittänyt mahdollisista 'muista hömpötyksistä', jotka saatetaan joogaan ympätä (kynttilät, suitsukkeet, rakkaushölinät), siksi astanga. Tänään olin avoin tuuraajaohjaajan sanoille ja kas, tempoinen, lihaskuntoinen vaikkakin rauhallismielinen jooga. Hiki ei tullut, mutta kivaa oli. Okei ensi kerralla taas fyysistä astangaa. Mutta tuosta jäi käteen Super hyviä tasapainoliikkeitä ja ehkä jopa säntillisempää ohjausta esim. niskahartiaseisontaan ja päälläseisontaan, jotka on tietty ihan perusjuttuja joogaliikkeissä. Tuli taas se hyvä fiilis, että joogassa ei ikinä osaa kaikkea ja siksi voi edistyä ikuisesti (jos siis ehtii ja voi harjoitella säännöllisesti).
Mahtilaji, niin kuin juoksukin. -Free your minds!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

oivalluksia

Mukava marraskuu tänä vuonna! Minä - täydellisen kevät-kesä-syksy-ihminen nautin kun talvi ei ole vielä tullut. On leutoa, on aurinkoista (no välillä sataa - daa- mitä sitten). Parasta on ollut leutous, ilman hieno henkevyys :) Aamu-usvat, leudot tuulet, aurinko ja sadepisarat. (Tekiköhän Pariisi mulle jotain?) Toiset ei kestä pimeyttä, mua se ei harmita. Mua harmittaa kun tulee pakkasta, mutta kestän sen, niinkuin aina ennenkin. (enkä tottamooses usko, että tästä talvesta tulee kohdallani poikkeusta, kestän talvea vain ja ainostaan hetken, viikon-kaksi-kolme). Tosin nyt taas tänä jouluna otetaan pieniä apuja kestämiseen, viiden viikon kulttua reissu Afrikan kylkeen. Jeiiii! Jihuuu! Jippiiii! Enpäs olekaan koskaan aiemmin ollut niin etelässä.... Eilen aamupäivällä 12 kilsan lenkillä tajusin sen, siis vasta nyt - miten se juoksun flow saavutetaan. Ja nyt puhutaan minusta ja mun kropasta - teistä muista en osaa sanoa ;-) (kertokaa miten te sen saavutatte, koska kyllähän se on ihan

Ihana talvi

Parasta elämässä on se - että niin sää kuin mielikin muuttuvat. Viimeiset seitsemän päivää talvi on antanut parastaan ja tämähän on aivan älyttömän ihanaa. Kerrankin tein fiksun aikataulutuksen nuorimman koululaisen lomaviikolle (me "talvilomailimme" jo lokakuussa siellä Madeiralla, alvariinsa ei pysty reissamaan - tai me ei pystytä) ja olen päässyt tästä säästä nauttimaan. Erittäin rennolla viikko-ohjelmalla on sormensa pelissä: etätöitä - niin mulla kuin miehelläkin ja pari lomapäivää ja mulla vain yksi officepäivä (jihuu). Olin kyllä niin tämän tarpeessa. Melkein jo pursuan taas energiaa ja työideoitakin. Voisin kuvitella jaksavani jopa pääsiäiseen asti loistavasti! Seitsemänä päivänä peräkkäin on paistanut aurinko, hukun tähän ihanaan D-vitamiinin määrään. Tuo pakkanen on ihan jees, aamulla yli kaksikymmentä ja iltapäivästä nippanappa kymmenen. Seitsemän päivää, joista kuusi liikuntapäivää. Tämä on se elämä, jota minä haluan elää. 4 x 1,5h käppäilylenkkiä (aina kamera m

missikissa

Kissajuttuja. Meidän missikissa oli tänään 12 viikon tarkastuksessa ja rokotuksessa neuvolassa. Todella joo -  nykyään eläinlääkärissä käydään melkein yhtä tiuhaan kuin lasten kanssa aikanaan neuvolassa. Ajat muuttuvat ja eläimistä pidetään entistä parempaa huolta. Missi painaa nyt 1,24 kg kun löytyessään paino oli alle 500g. Sopusuhtainen, kaunis tyttö, kuin missi totesi eläinlääkäri. Niin kaunis, huokailivat kaikki muutkin eläinlääkäriaseman työntekijät. Mutta kuten aina, niin nytkin, täydellisyyttä ei ole. Meidän kauneuskuningattarellamme on synnynnäinen tai varhaisen pentuajan vika. Toisen takakoiven yksi varvas ei toimi, se on suora. Voi reppanaa. No on tämä ehkä huomattu, muttei kiinnitetty huomiota. Lääkärin mukaan kyse on vain harmittomasta kauneusvirheestä eikä varsinaista haittaa tästä suorasta varpaasta ole. Mutta voi pientä! Samalla kehittelimme löytötarinalle, jonka alkuvaiheita emme voi tietää, mahdollisia uusia dramaattisia versioita. Emot eivät kuulemma hylkää