29. marraskuuta 2013

Talvitavoitetta kohti

Mun pää vastaanottaa oivalluksia juostessa. Hyvä ja hieno pää :)
Eilisellä lenkillä kopsahti kohilleen taas pari asiaa...ensinnäkin se sama ja ainainen asia: miten kivaa tää juokseminen onkaan, miksi en ehdi tehdä tätä useammin?
Kunhan edes siihen 2-3 kertaan viikkoon kykenisin (kaiken muun elämän ohella). Välillä onnistuu, välillä taas ei.
Hirveen hyvin siis sujui lenkki. Vieläkään ei ollut yhtään mustaa jäätä maillahalmeilla. Täällä meilläpäinhän ei lunta siis ole vielä näkynyt.

Samalla mietin mitä varusteita vielä pitää talven varalle hankkia. Näitä asioita näemmä muutkin bloggaajat juuri miettivät :) http://innostuksiani.blogspot.fi/

Ostoslistalle jo olemassaolevaa varustusta täydentämään:
Paksummat juoksutrikoot, paksummat juoksuhanskat, isommat maastolenkkarit ja juomapullo virityksineen.

Ostin juuri oikein hyvän paksumman juoksuhupparin (vihreän) sen alle kun pistää pitkähihaisen juoksupaidan, oon pärjännyt näillä +3 - +5 asteen keleillä hyvin. Kylmemmillä siihen vielä juoksutakkia päälle niin on kerrospukeutuminen kohillaan ja tarkenee. Normijuoksutrikoiden ja kerrastojen kanssa säätäminen on vähän paksun oloista, siksi haluan vaan paksummat juoksutrikoot. Kovilla pakkasilla sit ne kerrastot sinne alle. Ohuissa hanskoissa näpit jäätyy jo nyt eli hus kauppaan. Viime talvena totesin, että maastolenkkarit pitävät talvella riittävän napakasti, nyt ostoslistalle oikeaa kokoa olevat. Numeroa puolitoista suuremmat kuin koipi (puolinumeroa ei riitä). Eli kyllähän tohon taas muutama raha saadaan haaskattua.

Mä olen ihan hirveän kuumissani juostessani, siksi en halua ylipukeutua viileämmilläkään. En ole muutoinkaan palelevaa sorttia. Se selittänee sen, että joskus äimistelen vastaantulijajuoksijoitani kun ne on niin topattuja ja mulla vaan hiki virtaa.

Mutta se kaikkein suurin oivallus ja hinku koskee nyt talvitavoitetta, joka terävöityi mun aivoihini eilen -> juosta pikkuhiljaa jo vähän enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikkapa 30 kilsaa yhtäkyytiä. Sehän tarkoittaa sitten jo yli kolmen tunnin juoksemista yhtäsoittoa ja silloin tarvitsee jo juomaakin mukaan. En ole vielä joutunut ostamaan juoksujuomapulloja itselleni. Kahden tunnin lenkeillä ei ole tarvinnut. Ja puolmaroissa (tapahtumissa) on huolto kohillaan. Juomapulloa ostoslistalle myös.

Kyllä mä sitten kehun IHAN joka paikassa kun olen ekan kerran kirmaissut 30 kilsaa, ihan-joka-paikassa. Jo nyt fiilistelen tunteella (en kehumistunteella vaan juoksun jälkeisellä voittajatunteella, tietenniin). Okei, kasvatetaan matkaa, mutta tällä kertaa ei niin kovin maltilla ja se voisi olla juoksun osalta tän talven juttu number one. Vähänkö oon innoissani! Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti