Siirry pääsisältöön

Blogisuoni ei kuki

tai sitten ei ole sopivia hetkiä kirjoittaa. Tarvitsee siis ostaa täppäri!

Juoksutreenit ovat jatkuneet normisti, eilen jopa intoilin ravaamaan metsässä lumisessa sohjossa.
Ei paha ja tosi hyvää treeniä juoksukoiville.
Kohta pääsee kevään ekaan koitokseen, enää puolitoista viikkoa!

Naureskellen lempeän huvittuneesti (itseäni kohtaan) selailin ekan kesän juoksumuistiinpanojani kohta kolmen vuoden takaa. Olen aloittanut tosi kevyesti ja sitten juossut yhtäkkiä innokaasti 6-7km lenkkejä jokatoinen päivä. Sitten olikin nilkka kipeänä n.2 viikkoa. Niinpä!
Eikä varmasti juoksuasento ollut aluksi paras mahdollinen, mutta sen oppii vain juoksemalla. Eikä varmasti ole vieläkään asento perfect.

Tykkäänkin lajeista joissa kehittyy loputtomasti (kuntoilumielessä), kunhan vaan tekee ja harrastaa. Ja varioida voi loputtomasti. Juosta maantiellä, purtsilla, metsässä, lomamatkalla, kaupungissa, maalla, tapahtumissa. Ensi kesänä juoksen Gotlannissa (lomamatkalla), ihan varmasti. Niin hulluksi en ole vielä tullut, että juoksisin töihin tai töistä kotiin (n.20km yhteen suuntaan). Mutta sekin päivä vielä nähdään, juu.

Viiden kilsan vinkit:
-juokse aluksi vain pari kertaa viikossa noin 2-3 km kerrallaan
-kun kunto kohonnut riittävästi voit kokeilla 4 km ja siitä sujuvasti 5 km/lenkki
-juokse kolme kertaa /viikko, välipäivät tärkeitä!
-välipäivinä treenataan keskivartalon hallintaa ja käydään uimassakin sekä kävelylenkeillä
-unohtamatta totaalisia lepopäiviä, jolloin ei edes ajatella urheilua!
-juokse välillä nopeasti ja välillä rauhallisemmin, lenkkikielessä intervalleja
-juokse maastossakin ja tsemppaa ylämäet juosten!
-kohta susta tuntuu jo että jaksat 6-7km....
-kuuntele ympäristön ääniä, katsele maisemia, ota tavoitepaikkoja minne asti juokset ja takaisin
-ja sit kun et enää jaksa kuunnella linnunlaulua, kuuntelee musiikkia
-muista hymy! :)
-jos saat rasitusvamman, parantele se kunnolla

tohon ylläolevaan en voi sanoa muuta kuin mulla toimi, aika nopeastikin tuo. Ja nopeasti tarkoittaa tässäkohtaa kuukaudessa. (eli sitten juoksin sen 6-7km) Tosin mä en kävellyt välillä eli se mitä kaikki suosittelevat aloittelevalle lenkkeilijälle. Mun pää ei anna periksi kävelylle. Mieluiten juoksen vähänkin kuin kävelen, juoksulenkillä. Tosin olen huomannut että sitkeys on aina palkittu, sitä jaksaakin. Eiköhän jokainen tee tavallansa tämänkin asian, kroppa tietää ja mieli.

Hauskinta ja haastavinta kuntojuoksussa on kokoajan ollut se, että tietää kehittyvänsä, mutta silti uudet kilometrienkat on aina työn takana. Nyt siis juoksentelen 7-12km lenkkejä pääsääntöisesti ja niitä vaihdellen.
Otan ehkä kaksi 18km lenkkiä ennen Länkkärijuoksua, joka on 17,4 km. Mutta rennosti mennään, koska puolmaraton on se kevään OIKEA tavoite. Ja puolmaraton läpi alle 2:30, mieluiten alle 2:15. HUH!

Varusteista: Mä aloitin perinteisesti vain ostamalla lenkkarit ja urheiluliivejä. Sit heti siihen juoksutrikoita parit ja juoksusukkia. Juoksupaidat, takit, hanskat ovat tulleet myöhemmin vasta. Olen siis ostanut sitä mukaa kun tuntuu ettei pärjää ilman. Nyt on menossa tokat lenkkarit! Jee!

Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei murunen. Olen unohtanut sanoa löytäneeni sut. Kiva et aloitit.
      Pari kertaa kommebtointia yrittänyt, mutta aina viesti katosi.

      Hyviä vinkkejä jakelet täällä. Olispa mulla kykyä samaan...Siis juoksuun!

      Poista
    2. Hei, kivaa kun olet mun ensimmäinen (ja ainoa) lukija :)
      Yritän jaella kokemuspohjaisia vinkkejä, minulle vastaavista on ollut paljon hyötyä. Vielä kun joskus oppii hauskaksi kirjoittajaksi ;-)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pariisisilmät

Nyt sulle tulee elegantit Pariisi-silmät, sanoi mieslääkäri mulle kun silmätulehdusreseptiä kirjoitti. Hän ymmärsi täydellisesti ahdistukseni, matka kolkuttaa ylihuomenna ovella ja mä sain karmean tulehduksen toiseen silmääni eilen. Miksi, miksi aina mulle tulee silmätulehdus? No, kolmas kerta koko elämän aikana ei ehkä ole aina. Mutta en tottamooses tahdo silmäni loistavan chanelin punaisena, vain huuleni. Elegantisti. Nyt on lyhyt tukka, punaisia punia ja muutama uusi matkavaatekappale hankittuna. Ja kohta on tämä pirun tulehduskin hoidossa, kun sain heti kunnon troppia tähän säälittävään silmääni. On enää kauhea ongelma, minkä takin otan reissuun, Pariisiin luvattu +16 - +21 astetta tälle viikolle. Jestas, sinnehän paistuu :)     au revoir!

unelmia

kuvat Vuoreksen asuntomessualueelta 2012 Miten asuntomessut liittyvät juoksemiseen? No ensituntumalta ei tietenkään mitenkään, mutta ne saadaan liittymään jos oikein yritetään. Tietenkin monen tunnin patikointi aurinkoisella messualueella vastaa ihan kelvollisesti kevyttä-keskiraskasta treeniä. Tosin mä vedin messut läpi juttuseurassa, läpsärit jalassa ja kamera kädessä. Lenkeillä ei oo mitään näistä. Ja messuilla pitää muistaa pysähtyä lettukahveille. Mitään sellaistakaan ei ole ollut treeneissä. Mutta silmät toimii ja havainnoi (aamulenkeillä joskus ei). Päässä liikkuu kaikenlaista, joskus myös asumiseen liittyviä haaveita, toteuttamiskelpoisia ideoita, jopa hienoja päätöksiä. Näillä messuilla näkyi hyvän näköisiä terasseja, ihania kasvihuonepergoloita, kivoja yksityiskohtia siellä täällä. Taas se iänikuinen omakotitaloasuja minussa virittäytyi. Bytheway, poikani on tehnyt jo oman tulkinnan epämääräisestä lupauksestani koskien lemmikkieläimiä: 'jos joskus asu

Tavoite

Ok. Eka blogikirjoitus ikinä. Olen selannut ja selannut juoksublogeja, lifestyle blogeja jne. Mitä juoksemiseen tulee, tähän asti löytämäni bloggarit ovat asiansa kanssa joko täysin vakavissaan ja oikeita urheilijoita. Tai sitten wannabee juoksijoita jonain päivänä/vuonna. That's fine. Minä olen ehkä jossain siinä välimaastossa, en urheilija enkä edes urheiluhullu. Tyyppi, joka rakastikin juoksemista, eikä edes sitä tiennyt, until......... :) Ja meitä on varmaan paljon ja en ehkä ole löytänyt teitä muita. Tähän huomautus, että joo harrastan muutakin aktiiviliikuntaa: astangaa aktiivisesti vuodesta 2003, hyvin harvakseltaan punttisalia, uimista, fillarointia jne. Mutta hyötyliikuntaa, sitä aina :). Jokatapauksessa, tuli tarve kirjoittaa jotain itsekin.... Tylsää taustaa: Aloitin juoksutaipaleeni 'oikeasti' kohta kolme vuotta sitten. (Mieheni innoittamana, mutta hänet hyvin nopeasti ohittaen juoksuinnossa,-kunnossa ja -määrässä :) ) Ensin juoksin 'piilossa'