13. maaliskuuta 2013

Tilastollista faktaa

Nyt innostuin!

Sen sijaan, että olisin tehnyt kotona töitä niinkuin piti, laskinkin juostuja vuosikilometrimääriäni, siis ne mitkä olen merkannut ylös (ja kaikenhan mä olen, paitsi sen vuoden 2009 saldon kun aloitin tämän lenkkeilyharrastuksen muka tostanoinvain, mutta tosissani. Harmi, etten niitä ole kirjannut, varmaan jokin turha alkuhäpeä :)).

Lapsi pieni on sairas ja puolitettiin hiukan kotoilua miehen kanssa tänään. Olin reilun puolikkaan päivän toimistolla ja kannoin tietty läppärin ja papereita himaan, ajatuksena tehdä ip hommia kun poika nukkuu tai katsoo Lego Ninjagoa ja kyhnää kyljessä.

Mutta asiaan, vähänkö innostavaa:
Vuonna 2010 - 255 km
Vuonna 2011 - 460 km
Vuonna 2012 - 558 km
ja tänä vuonna so far 115 km juostua matkaa takana. Lenkkiä ihanaa ja raikasta :)

Vuoteen 2011 osui pari pahaa takapakkia, olisiko siis mennyt enempikin/ saman verran kuin viime vuonna? Kilsat on hippasen alakanttiin, mutta suurusluokka onkin se pointti.

Tietysti juoksut ovat muuttuneet: alussa lyhyitä ja useammin. Nyt matkat ovat juoksutaipaleen alkuvaiheita pidempiä sekä vaihtelevampia. Jokaisesta vuodesta voi tiputtaa yhteensä ainakin kuukauden tai kaksi pois, jolloin en ole syystä tai toisesta juossut lainkaan. Kipeydet, vammat, reissut tms. Oijoi, tuosta tuli mieleen, mun pitää kasvattaa juoksukokemuksiani ulkomailla eli Roomassa voipi olla hohdokasta vetäistä aamulenkki toukokuussa. Have to do it!

Tuo hauska/tyly pikatilasto näyttää mun kehityksen ja toisaalta laiskuuden eli sen tason missä mennään. Ei siis mikään himojuoksija, mutta harrastelijamaisen kehityskelpoinen tällä verkkaisella tahdilla. Ja niin olen aiemminkin todennut, teen tätä koska hurahdin/rakastuin juoksemiseen. En siksi että minun olisi pakko. Joskus kyllä voisin olla tulostavoitteellisempi :)

Mutta jos nämä jutut sattuu näkemään, hän joka on päättänyt juuri aloittaa juoksemisen tai hän, joka alkaa juoksemaan säännöllisemmin, tavoitteena kympit ja puolikkaat. Hei, se on sinulle mahdollista!

Silti suosittelen suosittuja ja tavoitteellisia juoksukouluja, vaikka itse olenkin itseni tsempannut tähän tilanteeseen. Ja alusta lähtien lähtenyt harrastamaan juoksua osana arkielämääni. Saisin varmasti jonkin juoksukoulun/minulle laaditun proggiksen kautta itsestäni enempi irti. Mut ei nyt tänä vuonna, mun tavoitteet on tänä vuonna myös muissa asioissa, ehkä jopa ensisijaisestikin muissa jutskissa. Silti perusjuoksutavoitteena 4 puolimaratonia ja kaksi kymppiä (varttimaratonia) juoksutapahtumissa. Katotaan kuipkäyp.

Houkuttelua lenkkipoluille -> Persaus sohvalta veks ja Run babe run! Yes, you can!

Joo mä meen nyt sohvalle lukeen mun kipeelle lapsoselle :) ja huomenna taas lenquelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti