Siirry pääsisältöön

Tilastollista faktaa

Nyt innostuin!

Sen sijaan, että olisin tehnyt kotona töitä niinkuin piti, laskinkin juostuja vuosikilometrimääriäni, siis ne mitkä olen merkannut ylös (ja kaikenhan mä olen, paitsi sen vuoden 2009 saldon kun aloitin tämän lenkkeilyharrastuksen muka tostanoinvain, mutta tosissani. Harmi, etten niitä ole kirjannut, varmaan jokin turha alkuhäpeä :)).

Lapsi pieni on sairas ja puolitettiin hiukan kotoilua miehen kanssa tänään. Olin reilun puolikkaan päivän toimistolla ja kannoin tietty läppärin ja papereita himaan, ajatuksena tehdä ip hommia kun poika nukkuu tai katsoo Lego Ninjagoa ja kyhnää kyljessä.

Mutta asiaan, vähänkö innostavaa:
Vuonna 2010 - 255 km
Vuonna 2011 - 460 km
Vuonna 2012 - 558 km
ja tänä vuonna so far 115 km juostua matkaa takana. Lenkkiä ihanaa ja raikasta :)

Vuoteen 2011 osui pari pahaa takapakkia, olisiko siis mennyt enempikin/ saman verran kuin viime vuonna? Kilsat on hippasen alakanttiin, mutta suurusluokka onkin se pointti.

Tietysti juoksut ovat muuttuneet: alussa lyhyitä ja useammin. Nyt matkat ovat juoksutaipaleen alkuvaiheita pidempiä sekä vaihtelevampia. Jokaisesta vuodesta voi tiputtaa yhteensä ainakin kuukauden tai kaksi pois, jolloin en ole syystä tai toisesta juossut lainkaan. Kipeydet, vammat, reissut tms. Oijoi, tuosta tuli mieleen, mun pitää kasvattaa juoksukokemuksiani ulkomailla eli Roomassa voipi olla hohdokasta vetäistä aamulenkki toukokuussa. Have to do it!

Tuo hauska/tyly pikatilasto näyttää mun kehityksen ja toisaalta laiskuuden eli sen tason missä mennään. Ei siis mikään himojuoksija, mutta harrastelijamaisen kehityskelpoinen tällä verkkaisella tahdilla. Ja niin olen aiemminkin todennut, teen tätä koska hurahdin/rakastuin juoksemiseen. En siksi että minun olisi pakko. Joskus kyllä voisin olla tulostavoitteellisempi :)

Mutta jos nämä jutut sattuu näkemään, hän joka on päättänyt juuri aloittaa juoksemisen tai hän, joka alkaa juoksemaan säännöllisemmin, tavoitteena kympit ja puolikkaat. Hei, se on sinulle mahdollista!

Silti suosittelen suosittuja ja tavoitteellisia juoksukouluja, vaikka itse olenkin itseni tsempannut tähän tilanteeseen. Ja alusta lähtien lähtenyt harrastamaan juoksua osana arkielämääni. Saisin varmasti jonkin juoksukoulun/minulle laaditun proggiksen kautta itsestäni enempi irti. Mut ei nyt tänä vuonna, mun tavoitteet on tänä vuonna myös muissa asioissa, ehkä jopa ensisijaisestikin muissa jutskissa. Silti perusjuoksutavoitteena 4 puolimaratonia ja kaksi kymppiä (varttimaratonia) juoksutapahtumissa. Katotaan kuipkäyp.

Houkuttelua lenkkipoluille -> Persaus sohvalta veks ja Run babe run! Yes, you can!

Joo mä meen nyt sohvalle lukeen mun kipeelle lapsoselle :) ja huomenna taas lenquelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukholmasta juoksutekniikan kautta kauppakeskukseen

Viimeksi tapahtunutta: 1) Pääsiäismatka Tukholmaan . Reilu kolme reissupäivää, kaksi laivayötä ja yksi hotelliyö Tukholmassa. Erityistä matkalta: -Turun junan vanha karjalaispappa, joka tykästyi poikaamme sillä tavalla pappamaisesti ja kertoili juttujaan koko matkan ajan. -Turussa poikaan iski Turuntauti ja hän voi pahoin koko siellä oloajan (oliko junan kanelipulla huono?), mutta parani jo Viikkarin terminaalissa.   DiTrevin simpukat. OK! Turku oli pukeutunut keltaiseen. -Menomatka iltabotskilla oli kiva, tosin en juurikaan tykästynyt Viking Grace-laivaan, kummallisen ahdas tilasuunnittelu. Viiniloungen taso ja tunnelma oli kuitenkin huippua! Skool! -Aamuherätys kuudelta, nopea aamiainen (jota piti vähän kinuta, miinuksia Viikkarille) ja ulos laivasta klo.7 jälkeen. Kääk! -Tukholmassa ei ole ketään hereillä ennen kello yhdeksää. Unikeot! Pitkäperjantain sää Onneksi yksi jos toinenkin kiva kahvila oli avoinna. Hotelliin saimme toki vietyä bagaasit heti j

unelmia

kuvat Vuoreksen asuntomessualueelta 2012 Miten asuntomessut liittyvät juoksemiseen? No ensituntumalta ei tietenkään mitenkään, mutta ne saadaan liittymään jos oikein yritetään. Tietenkin monen tunnin patikointi aurinkoisella messualueella vastaa ihan kelvollisesti kevyttä-keskiraskasta treeniä. Tosin mä vedin messut läpi juttuseurassa, läpsärit jalassa ja kamera kädessä. Lenkeillä ei oo mitään näistä. Ja messuilla pitää muistaa pysähtyä lettukahveille. Mitään sellaistakaan ei ole ollut treeneissä. Mutta silmät toimii ja havainnoi (aamulenkeillä joskus ei). Päässä liikkuu kaikenlaista, joskus myös asumiseen liittyviä haaveita, toteuttamiskelpoisia ideoita, jopa hienoja päätöksiä. Näillä messuilla näkyi hyvän näköisiä terasseja, ihania kasvihuonepergoloita, kivoja yksityiskohtia siellä täällä. Taas se iänikuinen omakotitaloasuja minussa virittäytyi. Bytheway, poikani on tehnyt jo oman tulkinnan epämääräisestä lupauksestani koskien lemmikkieläimiä: 'jos joskus asu

Tavoite

Ok. Eka blogikirjoitus ikinä. Olen selannut ja selannut juoksublogeja, lifestyle blogeja jne. Mitä juoksemiseen tulee, tähän asti löytämäni bloggarit ovat asiansa kanssa joko täysin vakavissaan ja oikeita urheilijoita. Tai sitten wannabee juoksijoita jonain päivänä/vuonna. That's fine. Minä olen ehkä jossain siinä välimaastossa, en urheilija enkä edes urheiluhullu. Tyyppi, joka rakastikin juoksemista, eikä edes sitä tiennyt, until......... :) Ja meitä on varmaan paljon ja en ehkä ole löytänyt teitä muita. Tähän huomautus, että joo harrastan muutakin aktiiviliikuntaa: astangaa aktiivisesti vuodesta 2003, hyvin harvakseltaan punttisalia, uimista, fillarointia jne. Mutta hyötyliikuntaa, sitä aina :). Jokatapauksessa, tuli tarve kirjoittaa jotain itsekin.... Tylsää taustaa: Aloitin juoksutaipaleeni 'oikeasti' kohta kolme vuotta sitten. (Mieheni innoittamana, mutta hänet hyvin nopeasti ohittaen juoksuinnossa,-kunnossa ja -määrässä :) ) Ensin juoksin 'piilossa'